Skip to content
Van inspectie tot nazorg na oplevering
WAT ZIJN BEDWANTSEN?

Bedwantsen zijn kleine, kruipende parasitaire insecten. De Latijnse naam luidt Cimex lectularius, in de volksmond is hij bekend als de wandluis. Dat klopt niet helemaal, want officieel behoort de bedwants niet tot de luizenfamilie. Hij lijkt eerder op een vlo, maar is ook daar niet aan verwant. De bedwants wordt 5 tot 6 mm lang en is roodbruin tot bruin van kleur.

Bedwantsen zijn vervelende parasieten

Net als muggen leven bedwantsen van bloed. Het verschil is: muggen hoor je en kun je redelijk goed bestrijden. Maar bedwantsen bekruipen je ’s nachts, ongemerkt. En ze zijn erg lastig zelf te bestrijden. Ze prikken door je huid, zuigen bloed, en spuiten een verdovend middeltje in, zodat je de beet niet voelt en je bloed goed blijft stromen. Je houdt er een buitje aan over, dat akelig jeukt. Ze kunnen overal prikken, maar zijn vooral gek op benen. Bedwantsen brengen geen ziekten over.

Wat zijn bedwantsen en hoe helpen we ze de wereld uit?

Of plan online een afspraak in

Wat zijn bedwantsen precies en hoe komen we ervan af

Daarmee lijkt de vraag – wat zijn bedwantsen? – grotendeels beantwoord. Bedwantsen leken lange tijd verdwenen uit de westerse wereld, maar ze rukken weer op. De meest gehoorde verklaringen zijn dat er minder gebruik wordt gemaakt van bestrijdingsmiddelen als DDT en dat onze mobiliteit en reislust voor een nieuwe verspreidingsgolf zorgen. Alles wijst erop dat de opmars is begonnen vanuit hotels in grotere steden.

Bedwantsen en ‘nesten’ van bedwantsen kunnen overal in huis voorkomen, maar slaapkamers zijn favoriet. En dan vooral het gebied op en rond het bed. Daar kunnen ze namelijk in het donker vanuit hun schuilhoeken hun slag slaan. Terwijl we slapen, slaan ze hun slag. Ze komen af op lichaamswarmte en op uitgeademde kooldioxide. Ze laten de volgende sporen achter:

Duurzaam bestrijden, slim weren

Of plan online een afspraak in

Voorkom een bedwantsenplaag

Bedwantsen zijn klein en plat. Daardoor zijn het meesters in zichzelf onzichtbaar maken. Ze zitten in de krapste kieren, naden en scheuren en verlaten hun schuilplaats alleen om te ‘eten’. Daar kunnen ze trouwens maanden zonder. Bedwantsen vermenigvuldigen zich snel. Ook de eitjes en larven zitten goed verstopt.

Met goede of minder goede hygiëne hebben bedwantsen niets te maken. Je neemt ze ongemerkt mee naar huis, vanuit hotels of andere slaapplaatsen, via kleding of meubels, via andere woningen. Doordat ze zich zo goed verstoppen, kan het even duren voor je merkt dat ze er zijn. En voor je het weet is er sprake van een bedwantsenplaag. Dat vraagt om een radicale oplossing.

A.A.B-Rodentia – trefzekere en duurzame oplossing

De bestrijdingstechnici van A.A.B-Rodentia bieden die oplossing. We werken discreet, trefzeker en duurzaam. In samenwerking met gemeenten, woningbouwverenigingen, hotels en verhuurders van recreatiewoningen helpen we de bedwants de wereld uit.

Bedwantsen zijn vervelende parasieten

Basis voor ons succes met de beheersing van bedwantsen is onze CFT-behandeling. Een combinatie van Chemisch, Fysisch en Temperatuur in 1 behandeling. Deze behandeling kan soms dagen in beslag nemen om complete controle te verkrijgen.

Chemische behandeling​

Een chemische behandeling zorgt voor onmiddellijk effect en heeft een langere werkzaamheid in de ruimte. De spuitbehandeling omvat een combinatie van werkzame stoffen die in verschillende momenten worden toegepast in naden en kieren. Hierdoor zullen de bedwantsen die in eerste instantie niet in contact komen met het middel in een later stadium ook worden bestreden. De combinatie geeft een zekerheid dat resistentie wordt voorkomen en effectiviteit hiermee optimaliseert.

Fysische behandeling​

Bij fysische behandeling wordt er gebruik gemaakt van het openleggen of ontnemen van schuilplekken. Naden, kieren en alle soorten van schuilplekken krijgen minutieus aandacht. Dit kan omvatten, nauwkeurig stofzuigen van alle oppervlakten maar ook dichtkitten van de schuilplekken. Het losschroeven van elektra-wandkastjes of rozetten is een zeer belangrijke handeling in dit aspect van CFT.

Temperatuurbehandeling​

Bij temperatuurbestrijding maken wij gebruik van extreme verandering in temperatuur. Bij extreme warmte of extreme kou kan de bedwants niet overleven. Hierbij maken we gebruik van enorme hitte en vrieskamers maar ook vriesspuit en stoommachines waarmee alle mogelijke oppervlakten, naden en kieren een behandeling ontvangen.

Deze combinatie CFT zorgt voor een allesomvattende bestrijding. Doordat de CFT dusdanig nauwkeurig moet worden uitgevoerd betekent dit vaak wel een ingrijpende ervaring voor bewoner en/of opdrachtgever. A.A.B-Rodentia zorgt met deze CFT-behandeling dat onze cliënten niet gemoeid zijn met handelingen, om effectiviteit en verantwoordelijkheid bij ons, de specialist, te behouden.

Voor wie?

Bedwantsen zijn een gigantisch probleem wereldwijd. A.A.B-Rodentia biedt daarom de oplossing en techniek om de bedwantsen te bestrijden. Bij bevdbugs is het heel erg van belang om altijd een professional ernaar te laten kijken. Een goede samenwerking met de cliënt heeft een positief effect op het resultaat.
Wij bieden bedwantsen bestrijding voor de volgende doelgroepen:

Horeca & Hospitality​​

Vaak komen bedbugs voor in hotels, airbnb’s en bed & breakfast’s. Bedwantsen in hotelkamers kunnen flinke economische gevolgen met zich mee brengen. Een slechte recensie over deze beestjes op Tripadvisor kan een hotel zo een 25 tot 35 euro per nacht kan kosten. A.A.B-Rodentia helpt u graag met een op maat gemaakte bestrijdingsplan.

Woningbouwcorporatie

In sommige gevallen loopt de bedwantsen verspreiding zo erg uit de hand dat een heel woningcomplex wordt beïnvloed. Op dit moment kan het zo zijn dat u hier wat tegen wilt doen. Wij kunnen u daar met ons gekwalificeerd team en materialen bij helpen.

 

Consument

Het komt voor dat men bedwantsen mee terug neemt in de koffer na een vakantie. Wij helpen u graag zo snel mogelijk af van deze ongewenste beestjes.

Duurzaam bestrijden, slim weren

Of plan online een afspraak in